Предстоятель звершив освячення храму і Божественну літургію у скиту Києво-Печерської Лаври (відео)

19 лютого 2017 року, у Неділю м’ясопусну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію та освячення храму на честь ікони Божої Матері «Печерська», який знаходиться у Лаврському скиту, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Золотоніський Іоанн та братія монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

Неділею м’ясопусною або про Страшний суд в православному календарі називається третя неділя підготовчого періоду до Великого посту. Перша назва походить від припису Церковного уставу: не їсти після цієї неділі м’яса; друга продиктована темою євангельського читання під час Літургії, в якому розповідається про майбутній Страшний суд над живими і мертвими. Зі слів Господа ми чуємо, що будемо відповідати перед Ним в першу чергу за справи любові до ближнього: ті, хто творив діла милосердя в ім’я Христа, успадкують вічне Царство, а ті, хто уникав цього – розділять участь падших ангелів. 

Також за богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звернувся до присутніх з подячним словом. Благодійникам, які доклали зусиль для створення храму, були вручені церковні відзнаки.

Скит є особливим місцем не лише для братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, але й для багатьох парафіян та прочан, оскільки тут знайшли свій спокій багато насельників монастиря, а також глибоко віруючих людей, які внесли значний внесок у становлення Православної Церкви в Україні.

Напередодні ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2767

Залишити відповідь