Рівненський окружний адміністративний суд вчергове затвердив право на храм у Рясниках за православною громадою

16 лютого 2017 року Рівненський окружний адміністративний суд скасував розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації про почергові богослужіння православної громади з новоутвореною громадою так званого «Київського патріархату» у Свято-Покровському храмі села Рясники. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії

Свято-Покровський храм у с. Рясники

На початку листопада минулого року голова РОДА Олексій Муляренко видав розпорядження про почергові богослужіння у селі Рясники. 9 листопада в канцелярію Рівненської єпархії УПЦ надійшов документ від Рівненської ОДА, згідно з яким релігійну громаду Української Православної Церкви зобов’язали уступити своє законне право володіти одноосібно культовою спорудою у селі Рясники Гощанського району «Київському Патріархату».

Тоді парафіяни одразу подали позов до Рівненського окружного адміністративного суду, аби скасувати неправомірне розпорядження. Але у той самий час, пан Муляренко на своїй особистій сторінці у соціальній мережі виклав інформацію про те, що вірянам УПЦ відмовлено у задоволенні позову, не дочекавшись навіть розгляду справи – тим самим розповсюдив неправдиву інформацію.

Зараз же суд визнав, що голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко не мав права вимагати від громади УПЦ почергових богослужінь з розкольниками та залишив за нею одноосібне право на володіння Свято-Покровським храмом у селі Рясники Гощанського району Рівненської області.

Просмотров: 262

Залишити відповідь