На Тернопільщині «Правий сектор» готує низку захоплень храмів і заявляє, що не боїться українського закону

Вдруге за два тижні активісти радикального руху вказують селянам до якої церкви треба ходити.

«Правий сектор» готує чергове захоплення храму Української Православної Церкви на Тернопільщині. Цього разу активісти радикального руху заявили про «різнобічну допомогу» у «святій справі» в с. Кинахівці Збаразького району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку «Правий сектор Тернопільщина» у соцмережі Facebook.

Перевести парафію Української Православної Церкви до «українського православ’я» радикали планують, як завжди нехтуючи законом – через рішення на загальних сільських зборах, що відбудуться в суботу, 25 лютого.

Підмінюючи поняття конкретної релігійної громади та громади села, активісти мають на меті вивести питання про приналежність церкви не на розсуд тих, хто ходить до храму, а широкого загалу. В свою чергу, воєнізовані радикали вже розпочали вживати методи залякування населення та розповсюджувати наклепи на Церкву та священослужителів для створення у селян «потрібної» позиції щодо перепідпорядкування громади храму.

Найбільше в цій ситуації вражає абсолютна безкарність вояків «Правого сектору». Адже на своїх інформаційних ресурсах вони відкрито заявляють, що наразі правоохоронні органи та навіть Закон України не гарантують безпеку православного духовенства та вірян, тому на свій розсуд планують і надалі «українізувати» парафії УПЦ без побоювання правової відповідальності.

Нагадаємо, два тижні тому прихильники «Київського патріархату» за підтримки «Правого сектору» захопили храм у селі Котюжини. Однак, як показує практика, радикали своїми діями лишень позбавляють віруючих храму, але не їхньої віри. Громади УПЦ внаслідок таких дій нікуди не зникають. Більшість парафіян не підтримують переходу у розкол, а змушені звершувати богослужіння у власних будинках або просто неба.

Просмотров: 1278

Залишити відповідь