Спроба «Київського патріархату» захопити храм УПЦ на Тернопільщині провалилася (відео)

Розкольників не підтримали місцеві жителі, не дивлячись на активну агітацію “священиків УПЦ КП” та тиск праворадикалів.

«Київському патріархату» не вдалось захопити храм Української Православної Церкви в селі Кинахівці Збаразького району на Тернопільщині. На загальних зборах села, які мали б розглядати питання так званого «переходу» релігійної громади УПЦ в «УПЦ КП» майже ніхто не прийшов. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У той час, як приблизно 40-к чоловік, частина з яких не місцеві жителі, зібралися у сільському клубі, усі парафіяни молилися в храмі. Від імені релігійної громади УПЦ зібрання відвідав священик, який повідомив присутніх, що віряни зараз перебувають у храмі й моляться, та нікуди переходити не збираються.

За словами голови юридичного відділу УПЦ протоієрея Олександра Бахова, не дивлячись на активну агітацію кліриків «Київського патріархату» та підтримку радикальних націоналістів, розкольникам навіть звичайної більшості не вдалося зібрати.

«Цікавий момент, за декілька днів до зборів священики київського патріархату пізно ввечері проводили зустріч з активом села, а на збори прийшло їх аж сім, — повідомив він. — А у сам день зібрання по селу їздили машини з водіями у камуфльованій формі та звозили людей до клубу. З огляду на те, що не було кворуму (у селі 50 дворів близько 200 мешканців), клубні збори вирішили збирати підписи у селі за перехід релігійної громади у розкол».

Нагадаємо, що напередодні «Правий сектор» заявив про «різнобічну допомогу» у «святій справі» в с. Кинахівці Збаразького району.

Не виключено, що, не досягнувши бажаного, представники з «УПЦ КП», при підтримці праворадикалів із «Правого сектору», влаштовуватимуть провокації й надалі. Є інформація, що будуть організовані безчинства вже завтра, під час недільної Літургії, можлива спроба захоплення.

Віряни просять молитовної підтримки.

Просмотров: 905

Залишити відповідь