Предстоятель звершив вечірнє богослужіння та Чин прощення у Києво-Печерській Лаврі

26 лютого 2017 року, у Неділю сиропусну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Вечірню та Чин прощення у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством молились намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан та духовенство Лаври.

Після богослужіння та особливих молитв, які читаються тільки в цей день, Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів про зміст посту, про те, для чого Церква встановила Чин прощення перед постом та чому ми повинні прощати своїх ближніх. Також Архіпастир пояснив, що забороняє Церква вживати в їжу під час посту, як потрібно молитись, і в чому особливість саме Великого посту. Його Блаженство особливо наголосив, що нести подвиг посту потрібно з радістю.

Потім Предстоятель, схилившись до землі, попросив прощення у своєї пастви. Після цього Владика стояв на амвоні й приймав прощення та прощав кожного, хто підходив до нього, доки не підійшли всі: архієреї, духовенство, братія монастиря, студенти Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Сьогодні вранці Його Блаженство очолив Божественну літургію у цьому ж храмі.

Нагадуємо, що Блаженніший Митрополит Онуфрій дав настанови вірним Української Православної Церкви перед початком Великого посту та благословив усіх на молитовний подвиг заради миру в Україні.

 

Просмотров: 1803

Залишити відповідь