У храмі нідерландського Гронінгена члени української діаспори звершили Божественну літургію

Спільне богослужіння стало знаковою подією для українців, котрі мешкають в різних містах королівства Нідерланди

26 лютого 2017 року, в Неділю сиропусну, у Спасо-Преображенському храмі м. Гронінген відбулася Божественна літургія, за якою молилися представники української діаспори, які проживають на території Нідерландів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Запорізької єпархії.

У цей день під склепінням храму зібралися українці, які проживають в Амстердамі, Роттердамі, Гронінгені, Левардене, Хеернвейне й інших містах і селах королівства Нідерланди. Як вони зазначають, це спільне богослужіння стало знаковою подією для усієї діаспори.

Святкове богослужіння очолив настоятель Спасо-Преображенського храму м. Гронінген ігумен Онуфрій (Вайлант) у співслужінні клірика Запорізької єпархії протоієрея Костянтина Максимова.

Богослужіння відбувалося голландською та церковнослов’янською мовами. Під час Літургії була звершена молитва про мир в Україні. Багато хто з присутніх у храмі приступили до таїнства Святої Євхаристії.

Після завершення Божественної літургії протоієрей Костянтин Максимов звернувся зі словом привітання до членів діаспори. З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, священик передав у дар місцевій православній громаді ікону собору Запорізьких святих. Отець Костянтин також побажав землякам такої ж міцності духу і віри, що явили своїм сповіданням новомученики землі Запорізької. «Де б ми не знаходилися, в яких умовах і обставинах не перебували б, завжди потрібно пам’ятати, що в Христі ми всі єдині», – сказав священик.

На завершення урочистого богослужіння, з нагоди заговин на Великий піст, була організована святкова трапеза для всіх учасників богослужіння.

Просмотров: 824

Залишити відповідь