Предстоятель закликав українців мужньо берегти чистоту своєї віри

«Сьогодні ми дякуємо своєму Творцю за те, що Він у важкі часи випробувань допоміг нам зберегти нашу Cвяту Православну віру. І як ми отримали її від своїх предків, так повинні й передати своїм нащадкам».

Про це  Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав під час своєї проповіді у Неділю Торжества Православ’я, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика нагадав про самовіддану боротьбу християн за свою віру упродовж усього періоду існування Церкви.

«Перші три століття буття Церкви на землі тих, хто сповідував віру в Христа, вбивали, мучили, заставляли відрікатися від свого Спасителя. Багато мучеників і сповідників окропили своєю кров’ю землю у ті часи, і ця кров стала сіменем християнства, — зазначив він. —  В ІV ст., коли Церква отримала можливість вільно існувати, почався другий етап боротьби проти святої віри Христової – почали з’являтися єресі і розколи».

Його Блаженство розповів про період Вселенських Соборів, який ознаменувався боротьбою проти єресей та закінчився встановленням свята Торжества Православ’я.

«Протягом більш як 450 років йшла боротьба проти єретиків — людей, які неправильно вчили про Бога. У 787 році був останній 7-й Вселенський собор, який засудив єресь іконоборства. Але собор засудив єресь, а єретики залишилися і вони продовжили вчити неправильно, пригнічувати істинно віруючих людей, засилали їх в далекі краї, ув’язнювали у темницях, катували та мучили. Проте сповідники страждали, вмирали, але віру істину берегли. І приблизно через 60 років після Сьомого Вселенського собору було встановлено святкування Торжества Святої Православної віри».

Митрополит Онуфрій нагадав сучасникам наскільки важливо зберегти у чистоті ту віру, за яку так мужньо боролися десятки поколінь християн.

«Ми сьогодні дякуємо своєму Творцеві, за те, що Він сподобив нас бути серед тих, хто знає правильно Його, хто розуміє Його волю. Людина на землі мусить підготувати себе до вічності, для цього їй потрібно зрозуміти чого хоче від неї Бог. На небо входять тільки ті, хто чисті душею і тілом. І цю чистоту ми здобуваємо, коли живемо по правилах Святої Православної Церкви, які для нас є своєрідними медичними духовними приписами, з допомогою яких ми виліковуємо свої духовні й тілесні хвороби. Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати й сестри, мужньо берегти чистоту Святої Православної віри. Як ми отримали її від своїх предків, так повинні й передати своїм нащадкам, — зазначив Блаженніший владика та підкреслив. — Церкву Христову не може здолати ніщо: ні пекельні врата, ніякий гріх, ніяка спокуса».

Просмотров: 693

Залишити відповідь