У Неділю Торжества Православ’я містами України пройшли велелюдні Хресні ходи (відео)

У Чернігові тисячі людей подолали молитовною ходою 30 кілометрів, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

5 березня 2017 року у Могилів-Подільському відбувся масовий хресний хід, який очолив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт. Ході передувала Божественна літургія з чином Торжества Православ’я, що відбулася у кафедральному соборі міста Могилів-Подільського.

Цього ж дня після богослужінь духовенство та парафіяни храмів Кропивницького здійснили традиційну Хресну ходу навколо обласного центру.

За допомоги транспортних засобів віруючі з місцевими святинями помолилися біля поклінних хрестів на кільцевій дорозі міста.

На завершення біля фортеці святої Єлисавети відбувся урочистий молебень.

У Рівному Хресний хід пройшов Соборною вулицею міста від Свято-Воскресенського кафедрального собору до Свято-Георгіївського подвір’я, де під відкритим небом було звершено молебень. Святкову ходу та богослужіння очолив митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

Як повідомляють у прес-службі єпархії, кількатисячний хресний хід подолав відстань близько 3 кілометрів. На початку колони, за хрестом і хоругвами, несли храмові ікони з усіх церков міста Рівного.

Після молебню владика Варфоломій звернувся зі словом вітання та настанови до пастви.

Головним проспектом Запоріжжя – Соборним – пройшли віруючі Запоріжжя під час урочистої ходи до свята Торжества Православ’я.

Під час молитовного ходу віруючі разом з митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою пронесли центром міста ікону з часткою хреста, на якому був розп’ятий апостол Андрій Первозванний і місцешановану ікону Божої Матері «Самарська».

У Чернігові учасники святкового Хресного ходу подолали 30 кілометрів. Близько 2,5 тисяч вірян на чолі з митрополитом Чернігівським і Новгород-Сіверським Амвросієм пройшли маршрутом біля головних святинь міста: Спасо-Преображенського собору, храму Всіх святих Чернігівських, Свято-Нікольського храму, храму Архістратига Михаїла, храму Різдва Христового, Свято-Воскресенського храму, храму на честь Казанської ікони Богородиці та Свято-Успенського Єлецького монастиря.

Заключним пунктом маршруту став Свято-Троїцький кафедральний собор, де святкування завершилось спільним молебнем, який очолив правлячий архієрей. Після закінчення молебню владика звернувся до пастви зі словом проповіді, розповів про гоніння і єресях, що терзали Церкву протягом історії і що, не дивлячись на всі ці загрози, Церква зберегла чистоту апостольської спадкоємності, що й зветься Торжеством. На завершення слова архіпастир подякував усім за молитовну участь в святкових заходах.

Просмотров: 1403

Залишити відповідь