Митрополит Антоній розповів, як провести другий тиждень Великого посту

У православних християн 6 березня розпочався другий тиждень Великого посту, який називається Неділею святителя Григорія Палами, або тижнем світлотворчих постів, коли Церква молить Господа про благодатне осяяння усіх, хто поститься і кається.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній радить провести другий тиждень Великого посту у посиленій боротьбі з особистими недоліками та гріхами, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

«Великий піст є періодом особливої боротьби з тими недоліками, які є у житті кожного із нас. Ця боротьба дуже важлива для православного християнина, бо через подолання власних гріхів, ми пізнаємо самих себе. Великий піст є очищенням своєї душі. Крім того, він є тим вікном, крізь яке у нашу душу проникає світло Христового Воскресіння. Тому ми ще називаємо Великий піст світосяйним», – розповів митрополит Антоній.

Окрім особистої боротьби з гріхом, владика закликає до посиленої молитви за українське суспільство та стражденних людей.

«У Великий піст молитва кожного православного християнина має бути і за свою Вітчизну, за близьких людей і за всіх, хто сьогодні страждає. У житті кожного із нас є свої випробування, свої гріхи, з якими дуже важко боротись. Але інколи є ще випробування і у цілого народу. Ми живемо у суспільстві, де, нажаль, переважають далеко не святі ідеали. Часом здається, що жага наживи, насолоди, і як наслідок – заздрість, зрада, обман – є основними рушійними силами сучасного прогресу. На християн покладено відповідальність за те, щоб своїм життям свідчити про Божественну любов, про можливість бути святим», – зазначив Високопреосвященніший владика.

*** Православна Церква у другий тиждень Великого посту, який називається Неділею святителя Григорія Палами, вказує на піст як шлях до внутрішнього осяяння кожної людини Божественною благодаттю. Саме святий Григорій Палама по-особливому розкрив православне вчення про піст, а також відстоював вчення про те, що вже тут, на землі, можливо для святої людини доторкнутись Неба, нетварного Божественного світла.

Також у другу неділю Великого посту, цього року – 12 березня, Православна Церква святкуватиме Собор усіх преподобних Києво-Печерських, які через піст та святе аскетичне життя досягли Царства Небесного.

Просмотров: 310

Залишити відповідь