У Рівненській обласній адміністрації за ініціативи представника Міністерства культури вже декілька днів працює знімальна група «ТСН».

Наприкінці минулого місяця в програмі «ТСН вражає» розпочався новий цикл сюжетів, направлених проти УПЦ. Цього разу ідейним натхненником творчого колективу каналу став директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш. Зі слів працівників обласної адміністрації, саме він відправив знімальну групу в м. Рівне.

Як стало відомо Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ, журналісти каналу 1+1, починаючи з понеділка, переслідують працівників РОДА, намагаючись створити маніпулятивний сюжет про реєстрацію статутів УПЦ. Варто нагадати, що сюжет на каналі 1+1 за участю працівника Мінкульту вийшов в ефір після того, як чиновники не з’явилися до суду за позовом УПЦ щодо нереєстрації статутів. Перше судове засідання відбулося 22 лютого в Окружному адміністративному суді Києва, сюжет на ТСН вийшов 26 лютого. Замість того, щоб відстоювати свою позицію законно, Андрій Юраш вирішив вдатися до брудних методів пропаганди, наклепів і маніпуляції свідомістю українців. Не дивно, що для цього він скористався допомогою ЗМІ, яке відоме телеаудиторії своєю антицерковною позицією.

Оскільки Міністерство культури не має жодного відношення до органів місцевого самоврядування, то втручання чиновника в діяльність обласних адміністрацій — це чергове грубе порушення закону директором департаменту у справах релігій і національностей. Очевидно, що таким чином, використовуючи пресу, чиновник намагається тиснути на суд і уникнути відповідальності за протиправну діяльність на посаді директора департаменту у справах релігій і національностей.

Як прокоментував ситуацію для Інформаційно-просвітницького відділу голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, «під приводом нібито приведення статутів у відповідність до законодавства МКУ намагаються втрутитись у роботу відділів обласних адміністрацій, які займаються реєстрацією статутів та вплинути на їх рішення».

«Єдине непокоїть, що намагаються привести «у відповідність до законодавства» тільки статути релігійних громад УПЦ. В одній із областей релігійним громадам УПЦ також відправляють статути на доопрацювання, що є незаконно і складається враження що відповіді пишуть у Мінкультури», — зазначив він.

Просмотров: 1805

Залишити відповідь