Діяльність Мінкульту щодо УПЦ варто перевірити Національному антикорупційному бюро — експерт

Коментуючи ситуацію з нереєстрацією Міністерством культури статутів Української Православної Церкви і піднятим чиновниками цього відомствами в ЗМІ ажіотажем навколо позову УПЦ в суд з цього приводу, релігійний експерт Юрій Решетніков розкритикував їхні дії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт «Фраза».

«До якої б словесної еквілібристики не вдавалися представники міністерства (мовляв, вони не хотіли відмовляти в реєстрації), саме відсутність рішення про відмову і повернення документів свідчать, що у них немає правових підстав, щоб не реєструвати статути УПЦ, — зазначив Юрій Решетніков. — Розмови про те, що подана Церквою документація суперечить законодавству України, є не більш ніж «фігурами мови» і спробою Мінкультури видати бажане за дійсне».

Він підкреслив, що дії цього відомства — незаконні.

«На жаль, якщо держорган тримає в себе документи півтора року замість трьох місяців, ведучи якісь мляві переговори, тут вже, на мій погляд, виникають питання, що відносяться до компетенції Національного антикорупційного бюро», — сказав експерт.

Читати інтерв’ю Юрія Решетнікова повністю: Складається враження, що Мінкультури веде планомірну і систематичну боротьбу проти УПЦ.

Нагадаємо, Мінистерство культури «розглядало» статути єпархіальних управлінь і монастирів УПЦ з кінця 2014-го і до середини 2016-го року, незважаючи на те, що стаття 14 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» встановлює для цього не більше 3 місяців. У зв’язку з цим Українська Православна Церква вимушена була подати позов в суд, на засідання якого 22 лютого 2017 року представники Мінкульту не з’явилися.

Просмотров: 714

Залишити відповідь