Співчуття Предстоятеля УПЦ з приводу кончини Високопреосвященнішого митрополита Нифонта (Солодухи)

ЙОГО ПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ НАФАНАЇЛУ,
ЄПИСКОПУ ВОЛИНСЬКОМУ І ЛУЦЬКОМУ

Ваше Преосвященство, дорогий Владико!

Знаходячись, за запрошенням Блаженнішого Патріарха Феофіла, на Святій Землі у Святому Граді Єрусалимі, отримали ми сумну звістку про кончину Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта (Солодухи). З іменем спочилого пов’язана яскрава сторінка відродження Православ’я на Волинській землі. Впродовж 24 років він безропотно і з ревністю звершував своє архіпастирське служіння на Волинській і Луцькій кафедрі, зберігаючи та примножуючи доручене його турботам стадо Христове.

Сьогодні Владика відійшов у вічність. Линучи все своє життя до Бога, він нарешті досягнув Христа – «желаний края», виправдовуючи слова апостола Павла: Мне бо еже жити, Христос, и еже умрети, приобретение (Флп. 1:21). Ми віримо, що по своєму життю і по блаженній кончині, новопреставлений преидет от смерти в живот (Ін. 5:24). Маємо надію, що преселившись у горні обителі Отця нашого Небесного, він стане біля Престолу Божого, маючи ще більше дерзновіння молитися за рідну землю, просити Його милостей і щедрот для своєї возлюбленої пастви.

Висловлюємо щирі співчуття Вам, дорогий Владико, духовенству, чернецтву і всім вірним чадам Волинської єпархії.

Чин відспівування благословляємо очолити постійному члену Священного Синоду Високопреосвященнішому митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Перебуваючи нині біля Живоносного Гробу Всемогутнього Переможця смерті, підносимо свої молитви за спокій новопреставленого раба Божого митрополита Ніфонта, щоби Господь приєднав його до торжествуючого собору й церкви первістків, написаних на небесах (Євр. 12:23).

Вічна пам’ять!

З любов’ю у Христі 

+ ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

22 березня 2017 року

Просмотров: 2063

Залишити відповідь