У Луцьку відбулося відспівування новопреставленого митрополита Нифонта

На Волині попрощалися зі спочилим архіпастирем

24 березня 2017 року, після Літургії Передосвячених Дарів, на подвір’ї Свято-Покровського храму Луцька було звершено чин погребіння новопреставленого митрополита Нифонта. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відспівування очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Під час відспівування були присутні архієпископ Городницький Олександр, сотні священнослужителів, намісники та ігумені монастирів, обласне керівництво Волині, представники громадськості та тисячі віруючих з України, Білорусі, Польщі та Росії.

Після заупокійної молитви до присутніх звернувся митрополит Павел, який нагадав про велику працю та відданість Православній вірі спочилого волинського архіпастиря. Також виголосив слово керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл, який подякував усім, хто прийшов віддати останню шану новопреставленому митрополиту Нифонту.

Тіло Преосвященного владики, як він заповів, поховатимуть у його рідному селі Галина Воля, що у Старовижівському районі.

Нагадаємо, 22 березня 2017 року, о 4-й годині ранку, після тривалої хвороби на 68-му році життя відійшов до Господа митрополит Нифонт. Раніше повідомлялося, що Предстоятель УПЦ висловив співчуття з приводу кончини митрополита Нифонта.

Просмотров: 2989

Залишити відповідь