Священнослужителі УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Національної гвардії України (фото)

День створення Національної гвардії України відзначається 26 березня.

У військових частинах Олександрії, Львова, Кременчука, Запоріжжя у святкуваннях взяли участь священнослужителі Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.  

Під час урочистостей у військовій частині №2269 Олександрії єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп вручив Орден Української Православної Церкви великомученика Георгія Побідоносця командиру Яковлєву Руслану Петровичу. У заході також взяв участь голова відділу єпархії по роботі зі Збройними Силами України протоієрей Олександр Шнякін.

В урочистому заході у Львівській частині №3002 Національної гвардії України взяв участь капелан частини, голова відділу зі взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями Львівської єпархії священик Димитрій Бадира. Привітати гвардійців до частини прибули представники обласної та міської влади, представники Польського та Чеського консульств, військові інших підрозділів Збройних сил України.

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая військовослужбовців частині №3059 Кременчука привітав глава єпархіального відділу із взаємодії зі ЗСУ протоієрей Костянтин Маслов. На заході були присутні міський голова Віталій Малецький, народні депутати України, представники промислових підприємств міста.

На запрошення командування в урочистому заході військової частини №3029 Запоріжжя взяв участь керівник єпархіального відділу по взаємодії зі ЗСУ, НГУ та правоохоронними структурами на території Запорізької єпархії протоієрей Олександр Шиманович. Окрім командування та особового складу частини, на святкуваннях були присутні представники обласної та міської влади, районних адміністрацій міста та області, промислових підприємств Запоріжжя.

Священик від імені митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки привітав командування та особовий склад частини зі святом, побажав їм доброго здоров’я, Божого благословення та окропив військовослужбовців святою водою.

Просмотров: 745

Залишити відповідь