«Київський патріархат» планує захоплення храму УПЦ в селі Михлин на Волині

4 квітня 2017 року в селі Михлин Горохівського району Волинської області прихильники «УПЦ КП» розпочали підготовку до захоплення місцевого храму УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служу єпархії.

Віруючих людей, які вже висловились на підтримку канонічної Церкви, особливо вразило те, що в той час, як релігійна громада ще не встигла попрощатися з новоспочилим настоятелем, її храм став черговою мішенню відкритих дій розкольників.

Відспівування настоятеля Різдво-Богородичного храму громади УПЦ протоієря Йосипа Стецяка відбулося вчора, 4 квітня. Втім, смерть настоятеля стала лише додатковим чинником, що прискорив дії церковних рейдерів, адже про можливе захоплення храму саме у ці дні у Михлині знали  раніше.

Село Михлин розташоване недалеко від сумнозвісного Угринова, де храм УПЦ було захоплено більше двох років тому. Землі, які належать місцевим мешканцям, орендує угринівський підприємець, депутат Волинської обласної ради Андрій Турак, який всіляко підтримує «Київський патріархат» на Горохівщині, саме він є головним організатором і нового міжконфесійного конфлікту на Волині, повідомляють у єпархії.

Просмотров: 879

1 коментар

Залишити відповідь