У Великий Четвер Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври

13 квітня 2017 року, у Великий Четвер, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Бородянський Варсонофій та духовенство Лаври.

У Страсний Четвер Церква згадує декілька важливих подій з життя нашого Спасителя: Тайну Вечерю, на якій Господь встановив Таїнство Євхаристії та омив учням ноги, даючи нам зразок смирення і любові до ближніх, молитву в Гефсиманському саду та зрадницький поцілунок Іуди, яким він віддав Божественного Вчителя на страждання і смерть.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика нагадав вірним євангельські події, які згадуються у Великий Четвер, пояснив необхідність смирення у духовному житті та важливість Таїнства Євхаристії: “Ми приймаємо Тіло Христове і п’ємо Його Кров, тому що це запорука, закваска вічності”.

Сьогодні Архіпастир особливо помолився за українських військових, які перебувають у полоні.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з матерями українських військовополонених у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

За богослужінням Предстоятель звершив священницьку хіротонію над дияконом Сергієм Іваниною, який буде нести служіння в храмі на честь святих Косьми і Даміана с. Бабинці.

Про особливості четвертого дня Страсної седмиці і про таїнство Євхаристії, як про центр життя кожного християнина, розповів кандидат богослов’я, професор КДАіС архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Просмотров: 1026

Залишити відповідь