Духовенство єпархій Української Православної Церкви зустріло Світле Христове Воскресіння справами милосердя (відео)

Напередодні Пасхи Христової архієреї, священики та волонтери єпархій УПЦ провели низку соціальних акцій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

15 квітня 2017 року в Координаційному центрі з надання гуманітарної допомоги Одеської єпархії відбулася масштабна соціальна акція. 250 багатодітних родин, вимушених переселенців зі східних областей України, ветеранів і нужденних одеситів отримали гуманітарну та фінансову допомогу.

Акцію, присвячену святу Пасхи Христової, відвідав митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Архієрей поспілкувався з переселенцями та нужденними і звернувся до всіх зі словами пасхального вітання. «Це приношення наших сердець Вам, які опинилися далеко від своїх домівок, де зараз триває кровопролиття, гинуть люди, – сказав митрополит Агафангел. – Ця війна нікому не потрібна: від неї страждають усі. І наша Українська Православна Церква з перших днів цієї страшної трагедії старанно молиться Богу про примирення злих сердець, про припинення злоби і ворожнечі, про мир для України».

Всі присутні щиро дякували архієреєві та духовенство Одеської єпархії за постійну батьківську турботу про них, підкреслюючи, що в настільки важкий час у них залишилося тільки надія на Бога і надія на допомогу Святої Церкви, яка не залишає своїх чад.

Того ж дня у Харкові, з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, протоієрей Олег Кучер привітав співробітників Харківського військово-медичного клінічного центру Північного регіону, воїнів та ветеранів Збройних Сил України, які перебувають на лікуванні, зі світлим святом Христового Воскресіння. Священик побажав військовим швидкого одужання та міцного здоров’я освятив паски та пройшов палатами лікувального закладу, покропивши персонал і пацієнтів святою водою.

Наступного дня, у свято Світлого Христового Воскресіння, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим відвідав школу-інтернат м. Сєверодонецька. Преосвященний владика привітав викладачів і вихованців школи зі святом Пасхи, а також освятив паски і приношення для дітей.

З благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, 13 квітня благочинний Троїцького архієрейського собору протоієрей Олександр Кудряшов з пастирським візитом відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації м. Суми. Під час зустрічі з персоналом і маленькими пацієнтами закладу священик розповів про Страсний тиждень і свято Великодня. Також дітям були передані подарунки та фрукти. На завершення зустрічі діти організували для поважного гостя концерт.

9 квітня митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій зустрівся з дітьми постраждалими від бойових дій на сході України дітьми ЗОШ №6 м. Слов`янська, котрі у супроводі представників 8-го навчального центру ДССТ і глави єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та органами правопорядку України протоієрея Іоанна Яреми здійснювали подорож історичними місцями Чернігова. Архієрей розповів про Свято-Троїцький собор і святині Чернігова. Наприкінці зустрічі митрополит Амвросій подарував гостям Євангеліє і пам’ятні подарунки.

Просмотров: 386

Залишити відповідь