Єрусалимський Патріарх молиться за Україну перед унікальною іконою і закликає до миру

Патріарх Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III бажає українцям ніколи не втрачати надію і вважає, що всі існуючі проблеми можна вирішити за допомогою діалогу.

Про це він сказав, приймаючи в подарунок від українських прочан соборну ікону з зображенням 100 чудотворних ікон Богородиці, яка була подарована йому з проханням молитися за Україну, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

«Я бачив скільки людей приїхали в Єрусалим. Молитва — це один з кроків до миру. А ще — діалог і порозуміння. Ми стежимо за тим, що відбувається в Україні і твердо віримо, що проблеми рано чи пізно знайдуть рішення. Ми постійно закликаємо всіх до примирення. Примирення — це перший крок, після якого можна почати діалог. А за допомогою діалогу все можливо», — зазначив Блаженніший Патріарх Святого Града.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Центр інформації, 14 квітня, у Страсну П’ятницю, в Єрусалимі відбувся масштабний хресний хід по Via Dolorosa (Дорога Скорботи). Православні віруючі з України та різних куточків світу несли списки 100 відомих в Україні чудотворних ікон Пресвятої Богородиці.

Ікони були представлені Патріарху Феофілу III під час зустрічі з офіційною делегацією УПЦ по доставці Благодатного вогню в Україну.

Разом з соборною іконою зі 100 чудотворними іконами Богородиці, відомими в Україні, Єрусалимському Патріарху були передані рушники з візерунками, традиційними для різних куточків нашої країни.

Місію «Дорогою Господа в молитві за Україну», з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, реалізував Центр інформації УПЦ, Паломницький центр та проект «Наша Лепта».

Фото Facebook

Просмотров: 866

Залишити відповідь