Після богослужіння Предстоятель відвідав дитячі будинки, які діють при обителі.

23 квітня 2017 року, в Неділю 2-гу після Пасхи, апостола Фоми, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі Чернівецько-Буковинської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі єпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, а також духовенство монастиря.

Тиждень після свята Воскресіння Христового, або Світла седмиця, завершується Фоминою неділею, що також має назву Антипасха. У перекладі з грецької це слово означає «замість Пасхи», тобто цього дня вперше оновлюється пам’ять Воскресіння Христового – євангельських подій, за яких Спаситель явився жонам-мироносицям і апостолам. Починаючи з Фоминої неділі, поновлюється спів Псалтирі під час богослужінь.

За Божественною літургією була піднесена молитва про мир в Україні.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав духовенство та вірян зі Світлим Христовим Воскресінням та окропив усіх святою водою.

По завершені богослужіння Блаженніший владика традиційно відвідав з пасхальними гостинцями дітей, якими опікуються при Банченському монастирі.

Нагадуємо, вчора ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців.

Просмотров: 3111

Залишити відповідь