Єпископ та духовенство УПЦ вітають дітей зі Воскресінням Христовим у зоні АТО

Пасхальна миротворча місія священнослужителів Української Православної Церкви у зоні бойових дій триває.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ, капелани УПЦ привітали зі світлим Христовим Воскресінням військовослужбовців частин та підрозділів, які перебувають на лінії розмежування в зоні проведення АТО. Місія також побувала в школі-інтернаті для дітей з інвалідністю (82 дитини з ДЦП і хворобою Дауна) м. Кремінна (Луганська обл.).

Закладу вже більше двох років допомагає громада храму “Всіх святих воїнів”. Капелани передали дітям та їх вихователям Благодатний вогонь. Гуманітарний вантаж, окрім пасхальних подарунків, включав в себе і все необхідне для розвиваючих занять з дітьми-інвалідами.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент перебуває на Сході України у ці дні.

29 квітня 2017 року Преосвященніший владика відвідав середню школу № 6 Слов’янська (Донецька обл.). Ця установа зазнала значних руйнувань у 2014 році і була відновлена зусиллями державної спеціалізованої служби транспорту, і, зокрема, її керівника генерал-майора Малькова М.І.

Єпископ Климент подарував школі примірник Біблії, яку було вирішено розмістити в холі навчального закладу, для того, щоб учні завжди могли долучитися до вивчення Слова Божого. Він також благословив учителів та учнів Слов’янської СШ № 6 іконами, переданими у благословення зі Святої гори Афон.

Нагадаємо, раніше Предстоятель Української Православної Церкви здійснив Архіпастирський візит до єпархій Донеччини.

Просмотров: 247

Залишити відповідь