У Гаазі відбулася зустріч представників Посольства України зі священиком, який опікує українську діаспору

Протоієрей Костянтин Максимов розповів про життєдіяльність української громади та поширення православної віри в Королівстві Нідерланди

3 травня 2017 року, напередодні Дня визволення Нідерландів від німецько-фашистської окупації, у Гаазі відбулася зустріч клірика Запорізької єпархії Української Православної Церкви протоієрея Костянтина Максимова зі співробітниками Посольства України у Королівстві Нідерланди.

У зустрічі взяли участь перший секретар з політичних питань та культури Наталія Клімкіна, а також радник з дипломатичних питань Іван Гульпа, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків.

Клопотанням митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і архієпископа Брюссельського і Бельгійського, Гаазького і Нідерландського Симона клірик Запорізької єпархії протоієрей Костянтин Максимов звершує пастирське служіння в Голландії, де допомагає опікуватися українською діаспорою.

Під час бесіди були обговорені питання щодо духовної опіки української діаспори в Нідерландах. Протоієрей Костянтин Максимов розповів про життєдіяльність української громади та поширення православної віри в королівстві. Священик повідомив, що значну частину парафіян Православної Церкви у Нідерландах складають саме українці.

На прохання запорізьких волонтерів під час зустрічі отець Костянтин передав Посольству збірку «Сьогодні була війна», до якої увійшли оповідання про українців, які віддавали свій час, сили, кошти, здоров’я і навіть своє життя, являючи тим любов до своєї Батьківщини.

На завершення, клірик УПЦ привітав присутніх з Пасхальними та травневими святами й побажав усім Божої допомоги.

Раніше повідомлялося, що у храмі нідерландського Гронінгена члени української діаспори звершили Божественну літургію.

Просмотров: 685

Залишити відповідь