Керуючий справами УПЦ зустрівся з групою грецьких паломників у Києво-Печерській Лаврі

8 травня 2017 року керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у приміщенні Церковно-археологічного кабінету Київської духовної академії зустрівся з грецькими паломниками. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua.

Група православних греків на чолі з настоятелем монастиря на честь Успіння Пресвятої Богородиці, що недалеко від Афін, архімандритом Ігнатієм у кількості близько 50 чоловік прибула з метою відвідання українських православних святинь. У зустрічі також взяв участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Митрополит Антоній привітав гостей і висловив радість щодо можливості тісного спілкування та взаємної підтримки між православними християнами світу в нелегкі для Православної Церкви часи. Владика розповів про життя Української Православної Церкви та відповів на питання.

У свою чергу архімандрит Ігнатій висловив вдячність за прийом і за можливість співслужити за Літургією з братією Києво-Печерської Лаври та поклонитися нетлінним мощам Печерських святих, молитва перед якими залишила в серцях паломників особливу благодать. Окрім святинь Києва грецькі паломники планують відвідати Почаївську Лавру та інші монастирі Західної України.

На завершення зустрічі паломники з Греції отримали пам’ятні подарунки.

Просмотров: 490

Залишити відповідь