У селі на Тернопільщині розкольники увірвалися до храму УПЦ зламавши Царські врата (відео)

Кілька десятків прихильників «Київського патріархату» вдерлися до вівтаря через паламарку, силоміць виштовхали настоятеля з храму, кинувши його по сходах, та почали звершувати власне «богослужіння»

15 травня 2017 року ввечері «священики Київського патріархату» зі своїми прихильниками у кількості близько 20 осіб увірвалися до Свято-Петро-Павлівського храму с. Кинахівці Тернопільської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на повідомлення благочинного Вишнивецького округу протоієрея Андрія Гарасима.

розкольники не вперше намагаються захопити храм в Кинахівцях

Розкольники вдерлися через паламарку до вівтаря та, зламавши Царські врата, увійшли до храму, де почали звершувати своє «богослужіння». Настоятель храму священик Віталій Гурєв намагався перешкодити захопленню храму, однак прихильники «УПЦ КП» виштовхали священика з церковного ганку та скинули по сходах. За фактом правопорушеннь до поліції була написана заява.

Правоохоронці, які прибули на місце подій, не звільнили храм від розкольників, оскільки останні апелюють до рішення голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни про перереєстрацію статуту Свято-Петро-Павлівської парафії. Обурення у віруючих викликає відверте нехтування їхнім правом самостійно вирішувати долю своєї громади, адже рішення щодо парафії приймалося місяць тому сторонніми людьми у сільському клубі.

Наразі прихильники “Київського патріархату” блокують вхід у храм, не дозволяючи законним власникам – громаді та настоятелю ввійти до церкви.

храм у Кинахівцях / фото uoj.org.ua

Це вже не вперше розкольники вдаються до спроб захопити храм. Напередодні прихильники «УПЦ КП» вимагали у старости храму ключі від церкви аби звершити там свій «молебень», однак не домоглися свого.

Як повідомлялося раніше, на початку березня цього року, протягом кількох тижнів, селяни Кинахівців відстоювали право молитися у власному храмі у канонічній Українській Православній Церкві. Цьому намагалися завадити активісти «Правого сектора», котрі вдавалися до брудної агітації проти УПЦ і спроб перевести храм у розкол. Тоді, з рештою, радикалам не вдалося захопити церкву.

Просмотров: 2989

5 коментарів

  1. А владика Онуфрій,як звичайна людина, не може прямо подзвонити Філарету і попросити щоб таке не робили і запитати нащо таке роблять?

    1. “Як звичайна людина”, зателефонуйте керівникові розкольників та з’ясуйте його ставлення до діяльності своїх підлеглих.

  2. Йде духовна вийна хиба це не зрозумило..гониння на каноничну православну церкву з боку розкольникив та влади.А як приймуть ганебни закони у четвер 18.05 то тоди вже официйно позабирають вси храми УПЦ.що може владика Онуфрий?дивне запитання..

  3. Бог їм суддя !! Але я сказано “Бог поругаем не бывает” !!!! Вони своє вже заробили !!! Свт. Иоанн Златоуст:
    “производить разделения в Церкви не меньшее зло, как и впадать в ереси… грех раскола не смывается даже мученической кровью»
    (Толкование на послание к Ефесянам: 65, 11). але з них ніхто біблії в руках не тримав , не то ,щоб прочитав!!!!

Залишити відповідь