На Хмельниччині депутат обласної ради відібрав у УПЦ храм

16 травня 2017 року представниками «УПЦ КП», за участі депутата Хмельницької обласної ради Бурлика В.В від партії “Свобода”, був захоплений Свято-Успенський храм Української Православної Церкви в селі Зоряне Віньковецького р-ну Хмельницької обл., про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Коментуючи ситуацію, благочинний Віньковецького благочиння протоієрей Михаїл Варахоба, зазначив що протистояння в селі зініціював депутат облради, який разом з членами своєї партії прибув до села, і користуючись своїм службовим становищем захопив храм.

«Свободівці, на чолі з В. Бурликом, погрожуючи нам фізичною розправою, вимагали віддати храм. Щоб уникнути вандалізму стосовно церкви та сутичок, ми були вимушені віддати їм ключі й навіть усі документи на церкву. Після чого вони не дали забрати навіть Антимінс», — підкреслив священик.

Отець Михаїл зазначив, що, депутат не лише підбурював людей проти настоятеля Володимира Ярнуша та агітував вірян Української Православної Церкви переходити в «Київський патріархат», Бурлик вчинив ще й ряд протизаконних дій.

«Депутат зініціював збір підписів про «перехід» громади УПЦ в «УПЦ КП». Але не зміг дочекатися результатів опитування, і того ж дня привіз до села «священика УПЦ КП», після чого з порушенням усіх законів прихильниками «КП» було анулювало нашу церковну десятку та вибрано нового старосту», — розповів благочинний.

Він повідомив, що наразі готується позивна заява до поліції про відкриття кримінального провадження у відношенні депутата обласної ради Бурлика В.В.

Нагадаємо, на Тернопільщині за фактом побиття священика УПЦ розкольниками відкриють кримінальне провадження.

Просмотров: 1293

Залишити відповідь