Представник УПЦ розповів у Європейському парламенті про небезпеку прийняття антицерковних законів

Співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ відвідав Страсбург у складі делегації ВРЦіРО

16 травня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Віталій Поліщук у складі делегації Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій відвідав Страсбург. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на ВЗЦЗ УПЦ.

Головною метою офіційного візиту делегації Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій до парламентської столиці Європи є ознайомлення представників ключових загальноєвропейських установ з особливостями міжконфесійних взаємин в Україні. Представники конфесій також мають на меті поділитися з європейським співтовариством досвідом збереження міжрелігійного миру в Україні.

У перший день візиту учасники провели декілька зустрічей у стінах Європейського парламенту, де мали можливість спілкуватися з його депутатами. У ході зустрічі з членами Європейської народної партії представник УПЦ розповів про важливу роль найбільшої в Україні конфесії у справі примирення в нашій державі.

Також було наголошено на тому, що деякі політичні сили в Україні сьогодні намагаються обмежити її діяльність, зокрема спробою сумнозвісних законів 4128 та 4511. «Прийняття подібних законів знову поверне нас до радянської дійсності, коли діяльність Церкви штучно обмежувалася і заборонялася», – підсумував протоієрей Віталій Поліщук.

Просмотров: 1297

Залишити відповідь