На Одещині радикали намагалися силою захопити храм – хотіли почати реалізовувати антицерковні ініціативи (оновлено)

Напередодні вночі у Білгород-Дністровському районі невідомі вчинили акт вандалізму у сільському храмі

18 травня 2017 року у Білгород-Дністровському Одеської області радикали вчинили спробу силового захоплення храму на честь святого Іоанна Сочавського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Фото pushkinska.net

Група молодиків у камуфляжі прибула з Одеси та порушувала порядок у місцевій міськраді, повідомляють місцеві ЗМІ.

Потім радикали попрямували до місцевого Свято-Іоаннинського храму, куди намагалися увірватися. Настоятель протоієрей Рустік Виходцев разом з парафіянами зачинив двері перед порушниками громадського порядку та почав скликати громаду на захист храму, б’ючи в набат. В свою чергу, агресивно налаштовані молодики не приховували бажання вже реалізувати антицерковні законопроекти, які поки лише прийняті до розгляду у Верховній Раді.

Після того, як до церкви зібралися віряни у великій кількості, радикали ретирувалися.

У Одеській єпархії також повідомляють, що напередодні вночі невідомі вчинили акт вандалізму у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Розкішне Білгород-Дністровського району. Вандали пограбували пожертви, розбили вікна, залишили на престолі пляшку від вина, а також сліди крові – злодії отримали поранення під час проникнення до церкви.

Просмотров: 1531

Залишити відповідь