У день розгляду законопроектів 4128 та 4511 близько десяти тисяч віруючих звершили молитовне стояння під стінами ВРУ (фото, відео)

Представники парафій та монастирів з різних куточків України таким чином намагалися змусити народних обранців почути думку релігійної частини суспільства й упередити узаконення в Україні дискримінації за релігійною ознакою.

18 травня 2017 року під стінами Верховної Ради України близько десяти тисяч віруючих Української Православної Церкви з різних регіонів України звершили молитовне стояння, щоб Господь напоумив народних обранців не приймати антицерковні законопроекти, які винесені на порядок денний засідання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ  УПЦ.

Своїм молитовним стоянням люди висловилися проти прийняття скандального законопроекту №4128, який може узаконити «церковне рейдерство», та законопроекту № 4511, що покликаний дискредитувати Українську Православну Церкву й передбачає державний контроль у її справах.

Починаючи з 8:00 духовенство на чолі з архієреями УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм, митрополитом Почаївським Володимиром, архієпископом Кіровоградським і Новомиргородським Іоасафом, єпископом Обухівським Іоною, єпископом Ірпінським Климентом, єпископом Бородянським Варсонофієм, єпископом Іванківським Кассіаном, єпископом Гостомильським Тихоном звершували протягом усього дня молебні про напоумлення народних депутатів, аби вони своїми діями та прийняттям сумнозвісних законопроектів не зпровокували міжконфесіональну війну в Україні.

Ви також можете подивиться запис прямих включень з місця подій на сторінці Української Православної Церкви у мережі Facebook.

Учасники молитвого стояння розповіли з якою метою вони зараз моляться під стінами Верховної Ради України:

Катерина (Чернігівська обл.):

Ми відстоюємо права віруючих, виступаємо проти закону, яким депутати порушать права і свободи наших православних християн, за захист нашої Святої Православної Канонічної Апостольської Христової Церкви. Знаєте, депутати попирають не тільки Христа, а й своїх предків, дідів, батьків і прадідів. Ми за Христа і відстоюємо свої права.

Лариса (м. Хмельницький):

Ми приїхали захищати права своєї канонічної православної церкви, щоб нам дозволили служити так, як нам заповіли апостоли. Щоб держава не втручалася в Церкву, бо вони, чесно кажучи, нічого там не розуміють. Я була учасницею Хресного ходу і на власні очі бачила чудеса, які відбувалися і Господь показував, що Він з нами. Ми сподіваємось, що депутати нас почують, і що це питання вирішиться мирно, тому що це найбільша конфесія.

Цього дня Верховна Рада не розглянула антицерковні законопроекти.

Просмотров: 6586

Залишити відповідь