Всесвітня Рада Церков стурбована можливістю прийняття антицерковних законопроектів в Україні

Генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) пастор д-р Олаф Фюксе Твейт надіслав Президенту України П. О. Порошенку та голові Верховної Ради України А. В. Парубію листи, в яких висловив глибоку стурбованість можливістью прийняття законопроектів № 4128 і № 4511.

«Як екуменічна організація, яка протягом усіх семидесяти років свого існування відстоювала принцип релігійної свободи і виступала проти будь-яких форм дискримінації у всіх регіонах світу, Всесвітня Рада Церков вважає, що прийняття вищезазначених законопроектів поставить під загрозу принцип свободи віросповідання та рівності всіх Церков і релігійних громад на Україні й може викликати нову хвилю напруженості в українському суспільстві», – зазначив генсек ВРЦ.

«Високо оцінюючи всі зусилля уряду України щодо зміцнення демократії та вдосконалення українського законодавства з метою приведення його у відповідність з міжнародними стандартами, ми, тим не менш, переконані в тому, що два цих законопроекти йдуть врозріз із зусиллями, які вживає Україна для демократії», – наголосив О.Ф. Твейт.

«Ми закликаємо до того, щоб ці законопроекти, що можуть привести до негативних наслідків, були відкликані», – говориться в листі ВРЦ, копія якого надійшла до Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви, передає Інформаційно-просвітницький відділ.

Довідка: Всесвітня Рада Церков є найбільшою міжконфесійною організацією світу, яка нараховує 348 конфесій, що представляють більш, ніж 110 країн світу і об’єднують 500 мільйонів християн у світі.

Просмотров: 1158

1 коментар

  1. http://www.nobelprize.org/contact/

    а также;
    Если вам нужна дополнительная информация о Норвежского нобелевского комитета , пожалуйста , обращайтесь:

    Норвежский Нобелевский институт
    NO-0255 Oslo, Norway
    Посещение Адрес: Хенрик Ibsens ворот 51

    The Norwegian Nobel Institute
    NO-0255 Oslo, Norway
    Visiting address: Henrik Ibsens gate 51

    Телефон: +47 22 12 93 00
    Факс: +47 94 76 11 17
    Электронная почта: [email protected]

    Благословений, от Бога Отца и Господа Иисуса Христа.

    Да будет мир, во всем мире. Владимир

Залишити відповідь