Александрійський Патріарх: Не може держава на власний розсуд приймати закони про Церкву без участі самої Церкви (відео)

Предстоятелі Помісних Православних Церков продовжують виступати з підтримкою Українській Православній Церкві.

Патріарх Александрійський Феодор II висловив своє негативне ставлення щодо законодавчих ініціатив українського парламенту про релігійні громади. Його Святість направив лист на адресу Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила 23 травня 2017 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Не може держава на власний розсуд приймати закони про Церкву без участі самої Церкви, до того ж у тій країні, яка стверджує, що шанує європейські цінності і щосили бажає ще тісніше пов’язати себе з головними європейськими інститутами», — заявив він.

На його думку, керівництву України потрібно «зайняти нейтральну позицію, а не йти на поводу у безвідповідальних націоналістичних кіл».

Від імені Александрійської Церкви її Предстоятель заявив про те, що підтримує Українську Православну Церкву «в боротьбі за збереження непорушних привілеїв Православних громад України, незмінно стоячи за принцип релігійної свободи, що не підлягає обговоренню поза всяким державним втручанням».

А законодавчі зміни, що ініціюються українською державою, засудив «як неприпустимі й такі, що паплюжать права людини, перешкоджають релігійній свободі й є недозволеним втручанням світської влади у внутрішні справи Православної Церкви».

Нагадаємо, Блаженніший Патріарх Антіохійський і всього Сходу також засвідчив підтримку канонічній Церкві в Україні та засудив антицерковні законопроекти.

Просмотров: 487

Залишити відповідь