Одеську єпархію відвідали представники моніторингової місії ОБСЄ та делегація високопосадовців з Румунії

Представики ОБСЄ в Україні висловили своє занепокоєння у зв’язку з можливісю прийняття дискримінаційних законопроектів 4128 та 4511.

24 травня 2017 року, митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел зустрівся з державним секретарем Румунії із захисту навколишнього середовища Іоном Кимпяну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Зустріч прошла у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі. На ній також були присутні  Генеральний консул Румунії в Одесі Еміль Рапча, губернатор біосфери дельти Дунаю Матей Мушетеску, директор біосфери дельти Дунаю Раду Войку, Георге Каракаш  і економічний радник Валентин Маминт, які перебувають в Одесі з робочим візитом.

Після зустрічі, на якій обговорювали питання укріплення дружніх відносин між Україною та Румунією, гості ознайомились з історією Свято-Успенської обителі та помолились перед її святинями.

Цього ж дня, з благословення керуючого Одеською єпархією митрополита Агафангела, благочинний храмів Одеси протоієрей Павел Полещук зустрівся із представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Радеком Градецкі та Арамом Арутюняном.

Основною темою розмови стала загроза прийняття законопроектів №4511 та №4128, які можуть позбавити канонічну Українську Православну церкву конституційних прав і свобод.

Представики моніторингової місії виразили своє занепокоєння з цього приводу та висловили надію, що ці дискримінаційні законопроекти не будуть прийняті.

 

Просмотров: 257

Залишити відповідь