Незважаючи на тиск, на Харківському Соборі Церква взяла правильний курс свого служіння і народу, і Богу — Предстоятель УПЦ (відео)

Єпископам у Харкові у 1992 році, подібно християнам перших століть, довелося відстоювати свою Церкву в умовах переслідування і тиску.

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав під час подячного молебню у Києво-Печерській лаврі 28 травня 2017 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«У Харкові був важкий час. Коли єпископи зібралися на Собор, то це було схоже на перші століття існування Церкви на землі, коли християн не любили, переслідували, намагалися їх якимось чином відвернути від Христа», — сказав Предстоятель.

За свідченням Архіпастиря, «ми їхали в Харків, і не знали, доїдемо – не доїдемо, що може трапитися по дорозі…».

«Але, знаєте, Бог не в силі, а в правді і правда восторжествувала. Пізніше багато хто з тих, які противилися цьому Собору, зрозуміли, що було зроблено те, що потрібно було зробити. І Церква взяла правильний курс свого служіння і народу, і Богу», — підкреслив Блаженніший владика.

Його Блаженство подякував усім учасникам Харківського Архієрейського Собору «за їх мужність, за їх подвиг», а також священикам, «які брали участь, прямо чи опосередковано, у проведенні цього собору і втіленні в життя тих рішень, які були прийняті на цьому соборі».

Згадуючи про Блаженнішого Митрополита Володимира, який був обраний на Соборі Предстоятелем, Блаженнійший владика зазначив, що його мужність, мудрість, і разом з тим лагідність і спокій, допомогли багатьом «зрозуміти, що їх шлях — слідування тим шляхом, яким йде Його Блаженство».

Цей Собор відкрив нову сторінку в житті нашої Церкви, сказав Митрополит Онуфрій.

«Нехай Господь усіх нас милує, зміцнює, дає нам сили гідно проводити свою земну мандрівку — не бути посміховиськом для неба, а бути такими людьми, якими б раділи ангели», — зазначив Його Блаженство.

Просмотров: 780

Залишити відповідь