Блаженніший Митрополит Онуфрій: Учасники Харківського Архієрейського Собору — це добрі пастирі, які покладали душі свої за паству (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй недільній проповіді 28 травня 2017 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. У ці дні Українська Православна Церква святкує 25-ліття з проведення історичного архієрейського собору у Харкові.

Його Блаженство нагадав усім про події Першого Вселенського Собору, який спростував неправдиве вчення  єретиків про Господа Нашого Ісуса Христа.

Зокрема, владика зауважив,  що Святі Отці відстояли чистоту святої віри і істинне розуміння того, Ким є Син Божий, для чого Він воплотився та як Він відкупив нас від гріхів.

На Соборі єретиків вдалося повернути до істини завдяки міцній вірі святителів і чудотворців Миколая Мирлікійського та Спиридона Тримифунського, а також, і інших Святих Отців. «Сьогодні  ми просимо, щоб вони своїми молитвами допомагали нам берегти чистоту Святої Православної віри, тобто чистоту вчення про Бога», – підкреслив Його Блаженство.

Також Предстоятель нагадав усім присутнім про події Харківського Архієрейського Собору 1992 року, який відновив соборний шлях управління Українською Православною Церквою: «Собор усунув Предстоятеля, який був диктатором. Тоді був обраний новий Предстоятель блаженної пам’яті Митрополит Київський і всієї України Володимир, який був по природі духовною, боголюбивою людиною, мав соборний образ мислення».

Також Його Блаженство наголосив на тому, що архієреї-учасники тієї історичної події проявили себе як «добрі пастирі, які готові душу свою покласти за своїх пасомих» і додав: «Ми сьогодні дякуємо Богові за те, що Він був з нами, і що допоміг нам подолати тиск і спокуси, які були перед нами».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, хранити той добрий вибір канонічності і церковного устрою, який був визначений на Харківському Архієрейському Соборі. Щоб ми всі єдинодушно підтримували один одного у важкі хвилини життя, щоб ми не раділи, коли людина падає, коли вона спотикається або робить щось неправильно. Щоб ми для такої людини подали руку або дали добру пораду, або просто помолились про неї. Це є та дорога і той образ життя, який Господь проповідував нам», – побажав своїй пастві Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 609