Керуючий Олександрійською єпархією освятив пам’ятник загиблим українським військовослужбовцям

Відкриття пам’ятного знаку відбулося на території військової частини в  Олександрії

29 травня 2017 року в м. Олександрія Кіровоградської області на території військової частини №2269 (Гвардійська авіаційна база Нацгвардії України) відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку на честь восьми бійців, котрі загинули під час виконання службових обов’язків. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Кіровоградської єпархії.

У заході взяли участь єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, ветерани частини, рідні та знайомі загиблих, школярі, а також губернатор Кіровоградської області Сергій Кузьменко та мер міста Степан Цапюк.

Пам’ятний знак з написом “Захисникам України” стоїть на трьох опорах, кожна з яких символізує вертоліт і загиблих воїнів. Перший вертоліт, який втратила частина, розбився у жовтні 1986 року під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, тоді загинув пілот Микола Ганжук. Другий вертоліт розбився у грудні 2012 року при проведенні випробовувань після ремонту. Тоді загинуло п’ятеро військовослужбовців: В’ячеслав Павлюк, Олег Кошель, Дмитро Курінний, Рубен Ігітян і Віталій Олейніков. Остання катастрофа сталася у зоні АТО у травні 2014 року. Загинули Сергій Бульдович і Сергій Кравченко. Сьогодні, 29 травня, виповнилося рівно три роки з дня цієї трагедії.

Преосвященний владика привітав учасників зібрання, освятив пам’ятний знак і окропив особовий склад частини святою водою. Пам’ять про подвиг військовослужбовців, наголосив архієрей, не повинна бути формальною, насамперед вона має втілюватись у нашій молитві та надихати на виховання в собі та наступних поколіннях мужність та жертовність на засадах євангельської заповіді любові.

Просмотров: 356

Залишити відповідь