Розпочалася ХІІ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю (фото)

Захід відбувається у Херсонській єпархії Української Православної Церкви.

У понеділок, 29 травня 2017 року, в селищі Лазурному Херсонської області розпочала роботу ХІІ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю. Захід проводиться Синодальним молодіжним відділом сьомий рік поспіль і цього разу зібрав 75 учасників з усіх єпархій Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час урочистого відкриття голова Синодального відділу по роботі з молоддю, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона відслужив молебень на початок доброї справи. Після молитви було оголошено вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до учасників конференції. Голова молодіжного відділу Херсонської області протоієрей Георгій Гуляєв зачитав вітання від митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна.

Робота продовжилася доповіддю єпископа Іона та першого заступника голови Синодального відділу архімандрита Іоасафа (Перетятько). Було окреслено основні заходи, проведені молодіжним відділом за минулий рік. Зокрема восени 2016 року в Києві відбувся перший з᾽їзд православної молоді, навесні 2017-го — перший волонтерський зліт. Учасники конференції поділилися враженнями про молодіжні зустрічі та висловили свої міркування та побажання щодо подальших заходів. Також було представлено Паломницький відділ Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря, який з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія почав діяти з 2017 року, та оновлений журнал «Отрок.ua» — офіційне видання Відділу по роботі з молоддю.

Конференція триватиме до 2 червня. Заплановано виступи з питань підліткових самогубств, біоетики, волонтерства, здорового способу життя, інформаційних технологій, психологічних аспектів місіонерської та катехізаторської роботи з молоддю та інше. Також традиційно відбудуться презентації нових молодіжних єпархіальних проектів та нагородження активних єпархій.

Просмотров: 1189

Залишити відповідь