Вірні УПЦ відзначили День захисту дітей молитвою та благодійністю

У Міжнародний день захисту дітей в усіх єпархіях Української Православної Церкви відбулися святкові молебні та урочисті заходи за участю духовенства

1 червня 2017 року, у День захисту дітей, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Разом з архієреєм до закладу також завітали представники громадських організацій. Вихованці реабілітаційного центру вітали гостей віршами та піснями.

У свою чергу митрополит Симеон привітав діток з їхнім святом, подякував протоієрею Максиму Мельничуку, який духовно опікується вихованцями закладу, роздав дітям солодкі подарунки, а також передав директору закладу О. Кузь передав матеріальну допомогу.

Окрім того, Вінницька єпархія долучилася до участі у благодійних заходах з нагоди Дня захисту дітей, що наразі тривають у районі проведення АТО.

На Запоріжжі благочинний Мелітопольського районного благочиння ігумен Макарій (Шадрин) відвідав вихованців дитячих садків с. Костянтинівка та с. Мирний. Священик привітав дітей зі святом, передав їм солодощі та окропив усіх святою водою.

Кількома днями раніше керівник Відділу благодійності та соціального служіння Кіровоградської єпархії протоієрей Андрій Бобрик взяв участь у відкритій лінійці, присвяченій Міжнародному дню захисту дітей, у спеціалізованій школі №1. Для школярів священик провів урок з тематики свята.

З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, у Петро-Павлівському храмі села Станово Мукачівського району відбувся святковий молебень з нагоди Дня захисту дітей. У спільній молитві взяли найменші прихожани храму діти дошкільного та шкільного віку.

31 травня, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, клірик Свято-Троїцького храму смт. Котельви протоієрей Роман Довганич спільно з представниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді РДА напередодні Дня захисту дітей привітали усіх хворих малюків, які перебувають у даний час на лікуванні в селищній лікарні. Священик побажав усім присутнім міцного духовного й тілесного здоров’я, миру та любові посеред людей. Також малі пацієнти отримали іконки «Благословення дітей», розмальовки, олівці та солодкі подарунки.

1 червня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, глава Відділу благодійності та соціального служіння Херсонської єпархії архімандрит Антоній (Малков) відвідав Херсонський обласний Будинок дитини. Священик привітав дітей і їх вихователів з Днем захисту дітей та й взяв участь в його святкуванні.

Напередодні свята клірики Свято-Духівського кафедрального собору міста Херсона передали у заклад чергову матеріальну допомогу – кондиціонер, а також побутову хімію.

Того ж дня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, благочинний храмів Одеської єпархії протоієрей Павел Поліщук взяв участь у святковому заході, організованому міською радою спільно з громадською організацією дітей-інвалідів.

Окрім того молодіжний актив Соціального відділу Одеської єпархії відвідав багатодітні сім’ї міста Одеси. Від імені правлячого архієрея молодь привітала дітей зі святом, вручивши їм подарунки. Також молодіжний актив привітав зі святом дітей, які перебувають в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я.

Просмотров: 575

Залишити відповідь