Єпископ Боярський Феодосій взяв участь у святкуванні Дня Незалежності Італійської Республіки

2 червня 2017 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій взяв участь у святковому прийомі, організованому посольством Італії в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на mitropolia.kiev.ua.

Захід проходив з нагоди Дня Незалежності Італійської Республіки (італ. Festa della Repubblica Italiana), який італійці святкують щорічно 2 червня.

Цей день в 1946 році вважається народженням нової системи правління в державі – з цього дня Італія перестала бути монархією і перейшла на республіканський лад правління. Після закінчення Другої світової війни і падіння фашизму в Італії відбувся конституційний референдум, на якому громадянам пропонувалося вибрати бажаний державний устрій: монархію або республіку. 2 червня 1946 року все населення Італії прийшло на вибори. Майже 55% тих, хто проголосував, висловилися за республіку, а це означало – країна вирішила назавжди розпрощатися з монархією, проголосити Республіку та вибрати членів асамблеї, на яких згодом був покладений важливий обов’язок створення нової Конституції Італії.

Урочистий прийом відвідали діячі культури і науки, державні службовці, релігійні представники. Від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Феодосій передав пану Послу та членам дипломатичного корпусу побажання миру, благополуччя, і процвітання італійському народові.

Просмотров: 141

Залишити відповідь