Вітальне слово Предстоятеля УПЦ організаторам, учасникам і гостям фестивалю доброти та дитинства “Божі діти”

Ваші Високопреосвященства і Преосвященства!

Шановні отці, брати і сестри! Дорогі діти!

Щиро вітаю організаторів, учасників та гостей Фестивалю під назвою «Божі діти»!

Фестиваль вже вдруге об’єднує тисячі людей в столиці нашої Держави — м. Києві, щоб разом зробити добру справу — відкрити свої християнські серця для творення добра і милосердя дітям важкої долі, сиротам, хворим, всім тим, хто потребує нашої уваги та захисту. Як це прекрасно — творити добро заради інших, не сподіваючись на подяку, без надії на славу! Милосердя притаманне людям, у серцях яких живе Христос, воно вічне, як і вічна Любов.

Українська Православна Церква, розділяючи турботу і відповідальність за долю підростаючих громадян нашої Батьківщини, завжди піклується про їхню освіту і здоров’я, всіляко допомагає дітям та їхнім сім’ям, які потрапили у важку життєву ситуацію, дарує любов і тепло позбавленим батьківського піклування. Церква не розділяє дітей на своїх і чужих — всі діти наші і ми відповідаємо за них.

Сьогоднішня подія ще раз нагадує всім нам, дорослим, про нашу відповідальність за тих, чиє майбутнє повністю залежить від нашої уваги та турботи. Дитина — найцінніший скарб. Якщо дитина бачить навколо себе добро і любов, вона навчається любити і творити добро. А де є любов — там  Бог.

Справи православних християн є свідченням того, що наша Українська земля щедра на добрих і чуйних людей, готових відгукнутися на чужий біль, прийти на допомогу, підтримати у біді та горі, і вселити надію на те, що добро завжди перемагає.

Саме християнське милосердя і бажання творити добрі справи зібрало сьогодні усіх нас в єдину сім’ю дітей Божих, щоб в єдності православного духу засвідчити свою любов до Бога та ближніх, особливо до тих, хто потрапив у складні життєві обставини. Бажаю, щоб два крила — милосердя і доброти, — привели усіх нас до Вічності  Царства Небесного.

Прикликаю на усіх вас Боже благословення!

+ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

6 червня 2017 р.
м. Київ

Просмотров: 986

Залишити відповідь