Предстоятель Української Православної Церкви очолив урочистості в день випуску в Київських духовних школах (+відео)

11 червня 2017 року, в Неділю всіх святих, у Київській духовній академії відбувся урочистий акт з нагоди чергового випуску. Захід, що проходив в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкування розпочалось Божественною літургією, яку очолив Предстоятель. Під час малого входу Блаженніший Владика удостоїв випускників духовних шкіл у священному сані богослужбових нагород. Після Літургії було звершено подячний молебень з нагоди закінчення навчання.

Разом з Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митпополитом Онуфрієм та ректором Київської духовної академії митрополитом Бориспільським і Броварськии Антонієм, в урочистостях взяли участь єпископ Боярський Феодосій, єпископ Гостомельський Тихон, викладачі, студенти та гості Київських духовних шкіл.

Перший випуск після відродження Київської духовної семінарії відбувся у 1992. У тому ж році була відновлена Київська духовна академія. За 2016-2017 навчальний рік Київська духовна академія підготувала для служіння Церкві 20 магістрів, 2 кандидати богослов’я, ще троє студентів прослухали курс. Дипломи бакалаврів богослов’я отримали 56 юнаків на стаціонарі та 90 випускників заочного сектору. Сьогодні в стінах древньої Київської духовної академії заради підготовки майбутніх церковних пастирів несуть свій послух понад 60 членів професорсько-викладацької корпорації.

Під час урочистого акту Блаженніший Владика звернувся до випускників зі словом настанови. Предстоятель закликав майбутніх пастирів долучати до отриманих знань і святість життя. “Ми є проповідниками слова, і наше слово має силу тоді, коли воно підкріплене нашим благочестивим життям. Можна говорити дуже красиво, поетично, але без християнського життя ці слова будуть пустими”, – наголосив Архіпастир.

Вітальне слово випускникам виголосив і ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. За традицією від магістрів та бакалаврів з вітанням та подякою виступили свящ. Віталій Герасименко та Михайло Ганькулич.

Після цього Предстоятель вручив випускникам дипломи про здобуття духовної освіти та пам’ятні подарунки.

По завершенні заходу відбулася святкова трапеза.

Нагадаємо, 9 червня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив засідання Вченої ради Київської духовної академії.

Просмотров: 1634

Залишити відповідь