Синод Болгарської Православної Церкви занепокоєний просуванням антицерковних законопроектів в українське законодавство (+відео)

9 червня 2017 року Святіший Патріарх Болгарської Православної Церкви Неофіт від імені Священного Синоду Болгарської Православної Церкви надіслав офіційне звернення до Президента України П. О. Порошенка та Голові Верховної Ради України А. В. Парубія, у якому висловив глибоке занепокоєння, яке викликав у Болгарської Церкви розгляд Верховною Радою України законопроектів 4128 та 4511.

«Вважаємо, що запропоновані зміни (до чинного законодавства України – прим. ред.) носять неприкритий дискримінаційний характер – вони очевидним чином порушують рівність релігійних організацій України перед Законом і віддають долю парафій до рук сторонніх людей, створюючи юридичну основу для захоплень розкольниками та екстремістами храмів канонічної Української Православної Церкви», – говориться у офіційному листі, копія якого надійшла до Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Разом з тим, Святіший Предстоятель Болгарської Церкви наголосив, що подібні законодавчі ініціативи є «виключно небезпечними для крихкої міжрелігійної згоди» в нашій країні і підкреслив, що пропоновані поправки до законодавства України «не мають аналогів у сучасному цивілізованому світі».

Його Святість запевнив, що серед вірян Болгарської Церкви, яких складають громадяни не лише Болгарії, а й багатьох інших країн світу, згадані законопроекти «викликають подив і обурення, оскільки вони протирічать принципу невтручання держави у справи Церкви і створюють передумови для грубого порушення прав віруючих».

Патріарх Неофіт запевнив у безумовній підтримці Болгарської Православної Церкви «братньої канонічної Української Православної Церкви» та закликав Президента України та Голову ВРУ «проявити політичну мудрість і скористатися своєю владою, щоб посприяти скорішому відкликанню від розгляду Верховною Радою України дискримінаційних законопроектів».

Нагадуємо, що Предстоятелі Александрійської Православної Церкви, Антиохійської Православної Церкви, ЄрусалимськоїСербської Православної Церкви, Чеських земель та Словаччини, а також Генеральний Секретар Всесвітньої Ради Церков висловили занепокоєння просуванням згаданих законодавчих ініціатив, вказуючи на їхній відвертий дискримінаційних характер.

Просмотров: 539

Залишити відповідь