Єпископ Баришівський Віктор молився з вірянами Коломиї та зустрівся з місцевою владою (відео)

11 червня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Барішивський Віктор відвідав м. Коломия з метою підтримки православних вірних, які наразі переживають період випробувань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

11 червня, в неділю Всіх Святих, єпископ Віктор звершив Божественну літургію в Успенському соборі м. Коломия. За Літургією владиці співслужив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич, духовенство храму та єпархії. Під час Літургії єпископ Віктор виголосив проповідь на тему євангельського читання, а також прочитав молитву за Україну.

Напередодні,  в суботу 10 червня єпископ Віктор співслужив єпископу Івано-Франківському і Коломийському Тихону в кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська. 

Після Літургії єпископ Віктор відвідав настоятеля Успенського собору м. Коломия протоієрея Миколая Сметанюка, який наразі перебуває на лікуванні в кардіологічному відділенні міської лікарні м. Коломиї з проблемами серця. Владика Віктор благословив священика, побажав якнайшвидшого одужання, та подарував ікону собору Всіх святих Київських духовних шкіл.

Далі єпископ Віктор відбув до Благовіщенського храму м. Коломия, навколо якого в останні дні розгорілася суперечка між православними та греко-католиками, і звершив спільно з духовенством читання акафісту Іісусу Сладчайшому. Після завершення акафістного богослужіння владика Віктор звернувся до вірних зі словами настанови, втіхи та підтримки.

Того ж дня єпископ Баришівський Віктор мав зустріч із заступником міського голови м. Коломиї В. В. Бойцаном. В зустрічі взяв участь заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. Під час розмови сторони обмінялися думками щодо варіантів вирішення напруженої ситуації навколо Благовіщенського храму м.Коломия. Бесіда пройшла в конструктивній і доброзичливій атмосфері.

Нагадаємо, греко-католики у свято Трійці вчинили спробу захоплення храму УПЦ в Коломиї.

Просмотров: 1907

Залишити відповідь