Вітання Предстоятеля архієпископу Сєвєродонецькому та Старобільському Никодиму з 10-літтям Сєвєродонецької єпархії

 

 

 

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ НИКОДИМУ,

АРХІЄПИСКОПУ СЄВЄРОДОНЕЦЬКОМУ І СТАРОБІЛЬСЬКОМУ

 

 

Ваше Високопреосвященство!

Прийміть сердечні поздоровлення з празником Всіх Святих та 10-літтям утворення Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви.

Існуючи тут на землі, Церква Христова невпинно прямує до Царства Небесного, згуртована навколо Євхаристичної Чаші у Божественній Літургії на чолі з єпископом. В єднанні з ним громада вірних залучається до живої традиції Апостольського передання, володіє всією повнотою ієрархічного устрою та має відчутний і видимий зв’язок з Вселенською Православною Церквою.

Десять років тому рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви була утворена окрема Сєвєродонецька єпархія. З того часу, край, що розкинувся на широких просторах Сіверського Дінця, очолюваний власним архієреєм, отримав новий імпульс для свого духовного розвитку. Завдяки архіпастирській опіці Преосвященних владик єпархія розквітла прекрасними храмами і монастирями, недільними школами та молодіжними об’єднаннями. І Ви, дорогий Владико, зберігаючи та примножуючи надбання Христове, як добрий пастир, любов’ю і терпінням облаштовуєте церковне життя регіону, зміцнюєте церковну дисципліну та охороняєте єдність Тіла Христового від всіляких підступів ворога, чим стяжаєте собі неложне дерзновіння предстати перед Богом зі словами: Ось я та діти, що дав мені Господь (Iс. 8:18).

Сьогодні, незважаючи на складні часи збройного протистояння, яке калічить долі тисяч людей, Церква продовжує нести слово євангельської правди і духовної втіхи усім струдженим і обтяженим (Мф. 11:28) та звершувати справи милосердя, являючи образ живої віри, яка діє любов’ю (Гал. 5:6).

З вдячністю за понесені труди та зважаючи на старанне архіпастирське служіння, вважаю можливим удостоїти Вас ордену святого апостола Іоанна Богослова І ступеню.

Поділяючи з Вашим Високопреосвященством, кліриками, чернецтвом і вірянами радість ювілею єпархії, молитовно бажаю всім доброго здоров’я, бадьорості духу, всесильної допомоги від Господа у трудах во славу Його Святого Імені та многих літ, сповнених надії на вічне життя і спасіння.

Нехай Пастиреначальник Христос неустанно утверджує Вашу Святиню в звитяжній ході за Ним, дарує мир і благоденство боголюбивій пастві, що знаходиться під Вашим святительським омофором.

З любов’ю во Христі 

 

+ ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

11 червня 2017 року,

м. Київ

Просмотров: 126

Залишити відповідь