Сьогодні про нас говорить вся Україна, причому в негативному руслі, — голова ІОДА про ситуацію навколо храму в Коломиї (фото, відео)

Десять днів тому, 4 червня 2017 року, греко-католицькі священики за підтримки радикально налаштованих чоловіків здійснили спробу рейдерського захоплення Свято-Благовіщенського храму Коломиї. Наступного дня після провокації храм — пам’ятку архітектури — опечатали. З того моменту віряни Української Православної Церкви щодня звершують молитовні стояння перед зачиненими дверми храму.

Конфлікт навколо прикарпатської старовинної церкви привернув до себе увагу не тільки представників Коломийської міської ради, жителів регіону, але й можновладців Івано-Франківської облдержадміністрації та усієї України.

Як повідомляв раніше Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, підтримати своїх побратимів до Коломиї з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія прибули єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, голова Представництва УПЦ при європейських організаціях та протоієрей Миколай Данилевич, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. Під час свого візиту вони помолилися разом з вірянами, які опинилися у скрутному становищі. А також мали зустріч із заступником міського голови м. Коломиї В. В. Бойцаном, під час якої обмінялися думками щодо варіантів вирішення напруженої ситуації навколо Благовіщенського храму.

Коментуючи проблему для місцевих ЗМІ, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, висловив своє занепокоєння: «Маленька церковка, а сьогодні про нас говорить вся Україна, причому в негативному руслі». Він закликав представників облради та районної влади Коломиї спільно вирішити цю проблему.

«На жаль, знову спекуляція. Хто кому у нас в Івано-Франківській області не дозволяє проводити церковні обряди? Візьміть місто Івано-Франківськ – будуються церкви. Хто в нас не дозволяє будувати церкви? – зазначив голова Івано-Франківської ОДА. – Я зустрічався з владиками різних конфесій і казав: люди, давайте не гарячкувати. Церква стояла і проводилися Богослужіння з 1991 року, і сьогодні чомусь підняли це питання».

Про те що думають представники громади, яких намагаються позбавити храму, а також про позицію представників Київської Митрополії та священиків Свято-Благовіщенського храму дізнавалася прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ.

Просмотров: 952

Залишити відповідь