Звернення Предстоятеля УПЦ до вірних чад та до представників Київської міської влади щодо спроб провести у Києві акції з пропагандою статевих пороків

У зв’язку з появою інформації про організацію в нашій столиці так званого «Маршу рівності», у якому 18 червня цього року хочуть взяти участь люди, які називають себе ЛГБТ-спільнотою, звертаюся до всіх вірних чад Української Православної Церкви із закликом до підсиленої молитви, аби цей гріховний задум не осквернив нашу землю та не став причиною прояву великого гніву Божого, як колись над стародавніми містами Содомом і Гоморрою (див. Бут. 19, 4-11).

Викликає страх слово Святого Апостола Павла, який говорить про праведний суд не лише над тими, хто вчиняє гріх плотської нечистоти, але й особливо над тими, хто спонукає до цього інших (див. Рим. 1, 27). У час, коли наша країна потерпає від збройного протистояння на Донбасі, українському народу слід у щирій молитві просити Божої милості і благословенного миру. А ті ж, хто замість виправлення свого життя намагаються пропагувати свої гріхи шляхом так званого параду, несуть особливу духовну відповідальність за те, що благодать Божа оминатиме нашу землю, осквернену пороками, про які, за вченням Слова Божого, навіть соромно і говорити (Єф. 5,12).

Так званий Марш рівності не є особистим виявом погляду на стать. Він завдасть непоправної шкоди моральному і психічному здоров’ю молоді, підлітків та дітей. Організатори цього «маршу» не мають жодного морального права нав’язувати свій світогляд іншим. Наш український народ віками живе, дотримуючись християнських моральних норм та традиційних сімейних цінностей, що є основою формування здорового суспільства і сильної держави. Тому цілком зрозумілим є різкий загальний протест вірян Української Православної Церкви проти проведення подібних акцій.

Поважаючи кожну людину, християни мають чітко і недвозначно висловлюватися проти пропагування гріха і зневаги до християнських чеснот. Адже пропагуванням гріховних збочень виказується зневага до людської особистості, створеної за образом і подобою Божою. Безглуздою є ідеологія, яка намагається урівняти гріх з даним Богом дарунком свободи.

Саме тому, звертаюся до Київської міської влади дослухатися до думки віруючої громади столиці та не допустити проведення так званих гей-парадів і подібних їм ганебних заходів.

Разом з тим, благословляю 18 червня у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви піднести молитви, щоб Господь не допустив на українській землі відбутися парадам і маршам з метою пропагування гріховного способу життя, про який Біблія застерігає карою Божою і в цьому віці, і в майбутньому.

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

 

14 червня 2017 р.

Просмотров: 1307

Залишити відповідь