Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив освячення Кафедрального собору в Мюнхені (оновлено)

15 червня 2017 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочисте богослужіння з освяченням Кафедрального собору святих Новомучеників та сповідників Руських і святителя Миколая у Мюнхені. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Напередодні, 14 червня, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив у Мюнхенському соборі всенічне бдіння, а наступного дня – Божественну літургію.

Його Блаженству співслужили архієреї Руської Православної Церкви за кордоном: Першоієрарх РПЦЗ митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон, архієпископ Берлінський і Германський Марк, архієпископ Сан-Франциський і Західно-Американський Кирил, архієпископ Монреальський і Канадський Гавриіл, архієпископ Женевський і Західно-Європейський Михаїл, архієпископ Чиказький і Середньо-Американський Петр, єпископ Каракасський і Південно-Американський Іоанн, єпископ Штутгартський Агапіт, єпископ Сіетлійський Феодосій, єпископ Канберрський Георгій, єпископ Манхетенський Миколай, єпископ Сакраментський Іриней, а також архієреї Української Православної Церкви – архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней та єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Шумперкський Ісаія (Православна Церква Чеських земель і Словаччини), РПЦ представляв єпископ Єгор’євський Тихон.

Предстоятель помолився з парафіянами Кафедрального собору, а також спілкувався з вірними Православної Церкви у Мюнхені. На знак благословення Блаженніший Владика подарував новоосвяченому храму ікону преподобних Іова та Амфілохія Почаївських.

Нагадаємо, 11 червня, у Неділю всіх святих Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 3455

2 коментарі

  1. Доброго дня, шановна редакцие! З Його блаженством спивслужив и епископ Исаия из Чеськои Православнои Церкви. Чому в справи про служиння Блаженнийшого у списку спивлужащих не э имени владыкы Исаии?

Залишити відповідь