Духовенство Української Православної Церкви звершило заупокійні молитви за жертв Другої Світової війни

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував репортаж про заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування жертв війни у єпархіях.

Олександрійська єпархія

22 червня 2017 року єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп разом зі священиками єпархії взяв участь у пам’ятному заході до Дня скорботи і вшанування жертв війни. Його Преосвященство звершив заупокійну панахиду за усіма загиблими на війні.

У заході також взяли участь представники міської адміністрації, ветерани війни та громадськість.

Запорізька єпархія

У День скорботи і вшанування жертв війни, у Запоріжжі священники міста звершили заупокійне богослужіння біля меморіального комплексу «Скорботна мати».  Клірики єпархії помолилися за упокій душ усіх загиблих у війні 1941-1945 років та у зоні проведення АТО.

Священики прийшли до меморіалу хресною ходою та поклали квіти.

У Мелітополі благочинний храмів міста протоієрей Максим Смірнов взяв участь у офіційному заході, організованому місцевою владою. Отець Максим разом з представниками міської адміністрації поклав квіти до пам’ятного знаку.

Одеська єпархія

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, у 76-ту річницю початку Великої вітчизняної війни благочинний храмів Одеської єпархії протоієрей Павел Поліщук взяв участь у покладанні квітів до меморіалу Невідомого матроса на Алеї Слави міста.

Також з благословіння владики у цей день в усіх храмах єпархії було звершено заупокійні богослужіння за жертвами війни.

Вінницька єпархія

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, духовенство міста Вінниці на чолі з благочинними І та ІІ Вінницьких міських благочинь протоієреєм Богданом Маліновським та протоієреєм Олександром Загороднюком взяли участь у пам’ятному заході.

У покладанні квітів також брали участь представники облдержадміністації, міської влади, воїни АТО та представники громадськості.

Полтавська єпархія

У Полтаві, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, участь у міському заході з вшанування жертв війни взяв секретар єпархії протоієрей Михаїл Волощук.

Усі присутні поклали квіти до Меморіалу солдатської слави та вшанували загиблих на війні хвилиною мовчання.

Ізюмська єпархія

22 червня у місті Ізюмі біля пам’ятного знаку “Скорботна мати” пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь представники єпархії. Протоієрей Олексій Годлевський та протодиякон Дмитрій Шилько звершили заупокійну літію.

За богослужінням молилися адміністрація міста, представники громадських організацій, учасники бойових дій та городяни.

 

Просмотров: 877

Залишити відповідь