Представники УПЦ беруть участь в роботі Всеукраїнського з’їзду педагогів з предметів духовно-морального спрямування

Делегації від різних єпархій Української Православної Церкви беруть участь у роботі першого Всеукраїнського з’їзду педагогів з предметів духовно-морального спрямування. 

23 червня 2017 року у Національному університеті «Острозька академія» розпочався перший Всеукраїнський з’їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування. З’їзд проходить під егідою Міністерства освіти і науки України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

До університету прибуло 250 педагогів із 24 областей України. Серед них – велика кількість представників духовенства Української Православної Церкви та співробітників єпархіальних відділів релігійної освіти і катехізації.

З благословення Його Блаженства, Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, перед присутніми виступив Голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви єпископ Ірпінський Климент. Він виголосив вітання Предстоятеля Української Православної Церкви учасникам з’їзду і поділився своїми думками щодо завдань цього освітянського форуму.

Під час пленарного засідання слово мала секретар Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Ірина Петрівна Ковальчук.

Робота з’їзду продовжиться до 25 червня. За її наслідками будуть ухвалені резолюція та звернення до очільників держави із закликом про сприяння поширенню предметів духовно-морального спрямування серед освітніх установ різних рівнів.

Пряму трансляцію з’їзду можна дивитись на каналі “Острозька академія”.

Просмотров: 403

Залишити відповідь