З нагоди 25-річчя Харківського Архієрейського Собору та до Дня Хрещення Русі в усіх єпархіях Української Православної Церкви відбудуться молебні та Хресний хід (графік)

В липні 2017 року у всіх єпархіях Української Православної Церкви відбудуться урочистості з нагоди 25-ої річниці Харківського Архієрейського Собору та молебні перед шанованими чудотворними іконами Пресвятої Богородиці, які були явленні в післясоборний період. Всі ці святині доставлять в столицю у День Хрещення Русі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час перебування чудотворних ікон в єпархіях у храмах звершуватимуть Божественні літургії, акафісти та молебні Божій Матері з проханнями про Церкву і мир в Україні.

Серед чудотворних новоявлених образів Богородиці — «Боянська» (Боянський жіночий монастир, Чернівецька область), «Радомишльська (Іверська)» (Свято-Миколаївський храм, м. Радомишль, Житомирська область), «Київська-Барська» (Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра), «Володимирська–Десятинна» (Десятинний чоловічий монастир, м. Київ), «Призри на Смирення (обрітення на склі відбитка образу)» (Введенський чоловічий монастир, м. Київ);  а також образ «Спас Нерукотворний» (Свято-Борисоглібський жіночий монастир, Харківська область).

Ці, а також старовинні чудотворні ікони «Почаївська» (Свято-Успенська Почаївська Лавра), «Святогірська» (Свято-Успенська Святогірська Лавра), «Зимненська» (Свято-Успенський Зимненський жіночий монастир, Волинська область), «Касперівська» (Свято-Успенський кафедральний собор, м. Одеса), «Охтирська» (Свято-Покровський храм, м. Охтирка, Сумська область), починаючи з 2 липня, будуть доставлені в різні куточки України.

Графік перебування чудотворних образів у єпархіях Української Православної Церкви

02.07. – 09.07. – 16.07. – 23.07.

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Призри на смирення”

Мукачево – Хуст – Івано-Франківськ – Львів

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Володимирська-Десятинна”

Чернівці – Кам’янець-Подільський – Тернопіль – Хмельницький

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Касперівська”

Луцьк – Володимир-Волинський – Сарни – Рівне

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Святогірська”

Вінниця – Шепетівка – Житомир – Біла Церква

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Зимненська”

Одеса – Балта – Тульчин – Могилів-Подільський

  1. Ікона “Спас Нерукотворний”

Херсон – Миколаїв – Вознесенськ – Умань

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Боянська”

Запоріжжя – Бердянськ – Нова Каховка – Кривий Ріг

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Охтирська”

Дніпро – Кам’янське – Олександрія – Кропивницький

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Почаївська”

Харків – Ізюм – Кременчук – Черкаси

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Барська”

Полтава – Ромни – Ніжин – Овруч

  1. Ікона Пресвятої Богородиці “Радомишльська(Іверська)”

Суми – Конотоп – Чернігів – Бориспіль

Детальнішу інформацію про перебування святинь в регіонах дізнавайтесь на сайтах єпархій.

27 липня усі чудотворні образи будуть доставлені в Київ, де візьмуть участь в традиційному молебні на Володимирській гірці, який очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після молитви на честь Дня Хрещення Русі, святині пронесуть Хресним ходом в Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де розпочнеться святкове всенічне бдіння, а наступного дня урочиста Божественна літургія.

 

Просмотров: 5794

Залишити відповідь