Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як жити, щоб нечисті духи не торкалися нашої душі (відео)

У кожної людини в житті бувають такі моменти, періоди, часи, коли демони торкаються до її душі або тіла — це жахливий стан.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї недільної проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Архіпастиря, людина, до якого торкнулися демони, може навіть не усвідомлювати, що з нею відбувається і дійти до відчаю.

«Такій людині стає погано, у неї не добрі помисли, погані відчуття. Для неї все темно навколо, всі люди погані, вона нічим не задоволена, знаходиться в зневірі, в розпачі. Більшість людей навіть не підозрюють, що це так діють демони, — продовжив Блаженніший владика. — А ті, які знають про це, часто неправильно міркують, вважаючи, що Бог нібито злегка відволікся і біси використали цей момент».

На прикладі євангельської оповіді про зцілення гергесінскіх біснуватих, Предстоятель пояснив, що «демони без Божого попущення навіть в стадо свиней не можуть увійти, тим більше вони не можуть доторкнутися до людини».

«Інше питання — а чому ж з нами таке трапляється? Всі ми люди так влаштовані, що більш схильні до гріха і мало схильні до чеснот, — зазначив Його Блаженство. — Ми любимо гордитися, засуджувати і ображати інших, віднімати у інших, веселиться без міри, впиватися, об’їдатися, розпутствувати. Всі ці гріхи віддаляють людину від Бога і наближають до диявола».

Господь, намагаючись зупинити рух людини в неправильному напрямку, попускає іноді дияволу торкнутися її душі або тіла. Предстоятель підкреслив, що «коли стає дуже погано, життя перетворюється в існування, тоді розсудлива людина робить певні висновки».

«”Я піду іншим шляхом, тому, що диявол це джерело зла, ненависті, злоби, мороку, жаху. Бог є джерелом добра, милосердя і радості. Тому я повинен, як блудний син, покаятися і повернутися до Отця”, — вирішує вона», — пояснив Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 802

Залишити відповідь