У Неділю 5-у після П’ятидесятниці Предстоятель Української Православної Церкви очолив Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври (відео)

9 липня 2017 року, у Неділю 5-у після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Баришівський Віктор, а також братія обителі у священному сані.

За богослужінням молились студенти Київських духовних шкіл, чисельні паломники та парафіяни Києво-Печерської обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика пояснив євангельське оповідання про зцілення гергесинських одержимих, розповів, як жити так, щоб нечисті духи не торкалися душі і тіла, а також до чого може дійти людина, яка неправильно відноситься до багатства. “Багатство дається, щоб ним користуватися, а не щоб воно замінило Бога”, – наголосив Архіпастир. На завершення Предстоятель сказав: “Якщо людина будує своє життя на заповідях Божих, які наближають людину до Бога, то на ній буде благодать Божа”.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над Вадимом Ростігаєвим, який буде нести служіння в Андріє-Володимирському нижньому храмі Кафедрального собору УПЦ.

Нагадаємо, вчора Предстоятель очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської обителі.

Просмотров: 1380

Залишити відповідь