Блаженніший Митрополит Онуфрій молитовно вшанував пам’ять святих апостолів Петра і Павла у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

12 липня 2017 року, в день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Гурій (Кузьменко), Бучанський Пантелеімон, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Городницький Олександр, Каменський і Царичанський Володимир; єпископи: Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Шепетівський і Славутський Євсевій, Гостомельський Тихон, братія та гості обителі в священному сані.

Також за Літургією Предстоятелю УПЦ співслужили архімандрит Нектарій (Коцакіс), ігумен Свято-Введенського монастиря Патрської митрополії Еладської Православної Церкви і насельник цього монастиря ієромонах Христодул (Зоїс).

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельних паломників та парафіян Києво-Печерської обителі зі словом проповіді, у якому розповів про служіння апостолів Петра і Павла, які «своїми трудами весь світ просвітили світлом Христової віри».

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

По завершенні Літургії було проспівано славлення та прочитана молитва святим первоверховним апостолам Петру та Павлу. Після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з великим святом на честь святих апостолів, а також сказав слова вітання на адресу митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, який цього дня відзначає день тезоіменитства, побажавши йому по молитвах святих апостолів невичерпної допомоги Божої.

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1960

Залишити відповідь